Avslappnad jul

Jul handlar inte om stress och prestation

Julen 2016 har inte direkt varit den jul jag ansträngt mig mest kring. Till att börja med drog jag ut på julklappsinköp in i det sista. Det kändes som ett gigantiskt projekt i år. Att fatta beslut kring dem var något jag drog ut på till sista veckan, då det mestadels blev presentkort. Jag hoppas att alla blev glada i alla fall. Jag tycker det är kul att få presentkort, även om man känner sig tråkig och fantasilös när man ger dem.

Man måste inte ensam stå för julstämningen

Jag kanske inte var den mest pratsamma heller, tog mig friheten att bara vara just så social som jag kände för att vara. Min familj i Orsa ställer inga höga krav ändå liksom. Även om jag, ända sen jag var liten, alltid känt ett slags ansvar för att andra ska vara glada. Så märkligt och något som så klart tar energi. Men jag blir bättre och bättre på att öva bort det. Jag har hört andra i min situation berätta samma. Klart man blir utmattad.

I år var jag inte ens tomte, utan syrran delade ut julklapparna. Jätteskönt att bara sitta och koppla av. Att hon bar lite överförfriskad på spetsad glögg var extra kul 🙂

Underhållning för själen

En busig katt som underhöll oss alla gjorde inte det hela sämre. Själv orkar jag inte ha husdjur, men det är alltid kul med andras katter. Ester var både högt och lågt, skickade ner ljusstakar och blomkrukor i golvet. Körde naturligtvis sin version av julgransplundring också 🙂

Busig katt

Massor av ljudbokslyssnande har det blivit också. Så klart!

Hoppas att din jul varit bra och lagom kravfylld. Att du fått koppla av mellan varven.

Jul blir det alltid, även om allt inte är perfekt fixat enligt konstens alla ”regler”. Även om hemmet inte är perfekt städat och allt är som i inledningen av ”Fanny och Alexander”. Och det kan bli bra ändå.