Stress inför jul

I julklapp önskar jag mig lugn och ro

De senaste åren har jag bara varit stressad inför jul. Det är de jävla julklapparna som tar knäcken på mig. Vad man ska köpa. Springa på stan. Slå in. Fixa. Vad jag ska hjälpa familjen att köpa till min sambo, som för övrigt inte vill ha någonting.

Komma på vad jag önskar mig. Vet ni vad jag önskar mig? Lugn och ro.

Stressen kring julklapparna

I min familj finns det inga barn, utan alla är vuxna och köper sina egna grejer. Så i år uppfyllde jag drömmen och fick igenom att vi skiter i julklapparna. EN SÅDAN BEFRIELSE. Plötsligt tycker jag det ska bli extra mysigt med jul, för nu har jag mer ro att njuta av själva myset. För julen ÄR mysig, den ska inte behöva förknippas med stress eller vara någon tävling. Många har även extra mycket annat i december. Jobbgrejer som måste vara klara innan året är slut. Barn som ska gå luciatåg och allsköns andra aktiviteter.

Det kanske anordnas traditionsenliga glöggmys där man känner press att leverera innovativa tilltugg som är klimatsmarta, glögg skapad från grunden och ett hem som skulle platsa i Elle Decoration.

Sålla bland alla ”jul-måsten”

När ska en normal människa hinna ordna allt detta och samtidigt ha plats för återhämtning?

Mycket i ovan är liksom inga måsten på riktigt. Jag önskar att alla bara vågade tagga ner lite. Sålla vad man verkligen vill ha kvar och fimpa eller dra ned på det som bara tar energi. Så man verkligen orkarr uppleva julen också, vara närvarande. Jag tror att många skulle må bättre då. Stresshormonerna, den personliga ekonomin och klimatet skulle nog också må bättre.

Önskar dig en fin adventshelg 🙂