Aldrig mer utmattad

Hitta sin målbild för att ändra mönster och beteende

Sista månaderna har jag hittat lite nya känslor och förhållningssätt till livet. Jag har blivit förbannad, vilket i det här fallet är bra som fan. Det är mer produktivt och ger kraft att ifrågasätta saker.

Självkänslan stor bov bakom utmattning

Min självkänsla har ju aldrig varit på topp och det har också varit en stor faktor bakom mitt utmattningssyndrom. Kombinationen med att jag vill många saker väldigt mycket, har i stort sett inga gränser, tar mycket energi. Att alltid tvivla på sig själv gör att man alltid ”måste” göra allt så mycket bättre än alla andra för att vara i närheten av lika bra.

Jag är idag 45 år, en overklig siffra men som jag eventuellt börjar förlika mig med. När jag började det blev jag samtidigt så arg och trött på att fortfarande vara lika osäker som en femtonåring i vissa lägen. Jag accepterar det helt enkelt inte! När man dessutom tänker på hur många som på riktigt är lata och mediokra men ändå värderar sig själva väldigt högt,

Det är nog nu.

Hitta förebilder, inspiration och hålla fokus

Jag har lite förebilder här och där som ger inspiration och jag har lyckats få till en bild av vem jag vill vara. Givetvis mig själv, men med betydligt mer självrespekt. Ha målbilder och lite positiva affirmationer av mig själv 2.0.

För att lyckas hålla mig på den banan krävs det också att jag kan tänka klart. Jag måste alltså sköta min hälsa, ha en bra struktur och balans i vardagen, meditera och hålla fokus på en sak i taget. Träna och äta bra mat för att jag är värd det.

När man blir stressad och trött så orkar man inte tänka klart och faller gärna in i gamla invanda mönster. Jag har ju en plan sedan tidigare som jag ska hålla mig till, eventuellt med lite justeringar efter hand.

Jaja, det går ju sakta framåt i alla fall 🙂

Dela gärna!

Facebook
Twitter
Pinterest
Email
0 0 Röster
Vad tyckte du om detta inlägg?
Prenumerera
Meddela mig om
guest
2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Mest röstade
Feedback
Se alla kommentarer
Linnea

Känner igen och håller med dig helt och hållet i allt här. Min utmattning bottnar i liknande orsaker och det har även gjort mig ilsken. Arg för att så mycket energi har gått åt helt i onödan. Även jag har hittat mål och planer för att ta mig framåt på ett hållbart och sunt sätt. Det är nödvändigt att bryta skadliga mönster för mig. Tack för en bra och viktig text!

Du kanske också vill läsa:

Prenumerera på bloggen: