Veckan med corona

Coronaveckan – trasig näsa och noll smaksinne

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för MEDS, och Bangerhead

Sista veckan i februari fick ju sambon besked att det var covid-19 han hade. Han var ganska dålig med feber, hosta och grejer. Själv hade jag bara en vag sjukdomskänsla med frusenhet, ont i kroppen och ont bakom ögonen. Ont bakom ögonen brukar innebära bihålorna, men det hände inte så mycket den veckan. När denna vecka startade var sambon fortfarande rätt kass och stannade hemma. Mina bihålor bestämde sig för att det var dags att starta cirkusen och alltså…HUR mycket snor kan man producera? Det var ingen ände på nysandet, snytandet och förbrukandet av papper (var det därför man skulle bunkra toapapper inför corona, LOL?).

Nu har det lugnat sig men jag mår inte på topp direkt. Den stackars näsan har gått från Rudolf med röda mulen till att ha torra flagor.

Jobbat mellan nysattackerna

Jobbat har jag gjort, även om jag stundtals undrat om det var så bra. Men jag jobbar ju hemma och smittar ingen. Här är det lätt att komma in och säga att jag inte behöver vara ”duktig” när jag är sjuk. Men det handlar inte om det. Var ändå hyfsat klar i skallen och hade ingen lust att samla saker på hög till nästa vecka då jag inte är direkt sysslolös då heller. Blir ju kaos eftersom ingen annan gör det jag gör. Dock skippade jag alla kundmöten, kändes inte så proffsigt att snora i webbkameran…

Skönt med helg i alla fall med mycket sömn och återhämtning!

Har by the way inget smaksinne whatsoever om någon undrar. Allt smakar ungefär likadant. Kul. Eller inte.

Nätshopping piggar alltid upp

Något som piggar upp i tillvaron är ju ändå att webbshoppa lite. Jag är ju fullständigt hopplös på att handla kosmetika och när det kommer till foundations, concealers, bronzers och sådant har jag gett mig själv köpförbud och direktiv att använda det jag har. Men nu behövde jag faktiskt lite andra grejer på riktigt….

Fastän jag jobbar hemma så är jag lite känslig med hur naglarna ser ut. Eller, jag vill helt enkelt se välvårdad ut överlag. Det blir ändå en viss skillnad i den professionella känslan när man försöker hålla lite stil.

På naglarna använder jag sedan ett tag bara lack från Essie och nu behövde jag ett vettigt underlack som jämnar ut, samt ett överlack som torkar snabbt och ger finfin slutfinish. Använde bägge igår och resultatet var riktigt tillfredsställande.

Behövde även ny mascara och testade en ny från Maybelline som hade fått bra betyg. Lite ovant med en mjuk och böjlig borste men första intrycket vara bra, inget kladd och sådant. orkar inte med mascaror som man måste vara försiktig med och som kladdar ihop hela rasket, det ska vara enkelt att sminka sig. Sedan håller jag mig oftast till ”budgetmärken”, de är duktiga på mascara och man behöver inte lägga massa hundralappar på high end-märken som inte ger så mycket mer.

I ordern jag fick hem fanns även en burk med Andrea EyeQ-pads vilka tar bort alla typer av ögonsmink snabbt och smidigt.

Ha en fin fortsatt helg – ta hand om er!