Stress och jakt på bekräftelse

Måste Bianca Ingrosso vara exakt alla till lags?

Jag skriver det här av två anledningar:

  • Vi behöver alla ta en funderare – för vems skull lever vi vårt liv? Måste alla gilla en och godkänna allt man gör? Kan man i så fall göra någonting någonsin? Folk kommer ju alltid ha åsikter om allt?
  • Jag bara älskar Bianca Ingrosso och slukar hennes vloggar samt alla svsnitt av Wahlgrens värld. Jag orkar inte kolla många Youtubeklipp alls, men hela hennes vardag (och hennes mamma då) är bara så skön att hänga med i. Verkligen feelgood och avkoppling för min själ.

Mina fördomar om Wahlgrens värld

För kanske ett drygt år sedan hade jag inte sett ett avsnitt av Wahlgrens värld och hade inga planer på att göra det heller. Bianca Ingrosso visste jag väl knappt vem det var, eller jo…den där kändisungen som hade något sminkmärke typ? Tänkte att deras värld var…tja, jag vet inte. Bara skittråkigt ytligt snack och intriger?

Sedan var jag hemma och sjuk, både i kroppen och själen. Rejält bakslag i utmattningen och trött på exakt ALLT. Särskilt på mig själv och mina tankebanor. Behövde ny input, vad som helst. Så jag kollade på måfå ett avsnitt av Wahlgrens värld. Och det var inte alls som jag hade trott. Så himla mysigt, lättsamt och precis sån sjuk humor jag gillar. Jag blev på så gott humör! Blir fortfarande det.

Självdistansen påverkade mig mest

Blev också enormt imponerad av Bianca som är så ung och ändå har sådan distans till sådant som jag (som skulle kunna vara hennes morsa) inte hade. Det jag påverkades mest av var hennes sätt att vara öppen med sig själv och sina svagheter. Hon skäms liksom inte över någonting. Eller ja, något finns det väl då jag ju inte känner henne. Det blev hur som helst en ögonöppnare och en inspiration för mig. Jag har alltid skämts för allt med mig. Fan, hela jag är en skämskudde. (Det är också en anledning att det kan vara svårt att lära känna mig, för jag har historiskt stängt alla ute mycket pga skam.)

Men här hade vi någon som outade allt från sina olika långa tuttar till att visa osäkerhet i massa situationer. Liksom ingen polerad yta utan bara människa så som vi alla är. Självdistans kanske man kan kalla det? För att inte tala om att hon varit öppen med ätstörningar och psykisk ohälsa. Dessutom väldigt frispråkig och står för sina åsikter.

För varför ska man gå runt och ständigt skämmas för sig själv? Finns ingen som helst anledning.

Visst att hon till ytan ser ut att ha allt. Good looks, asmycket pengar, en känd familj och ett till synes perfekt liv. Men samtidigt så jävla genuin. Och varför ska inte hon få handla fina saker för sina ihoparbetade pengar? Det hade jag också gjort. Herregud, vad jag hade shoppat och unnat mig.

Vi har mycket att lära av Bianca

Men det finns alltså massor av människor därute som inte unnar henne detta och som dessutom anser att hon måste bete sig ”perfekt” i exakt alla situationer. Man har tydligen åsikter om allt ifrån hennes familjerelationer, till hur hon är en ”förebild”. Alltså snälla, give her a break? Finns väl för det första sämre förebilder än Bianca, för det andra så är hon inte skyldig hela världen att vara alla till lags? Hur kan man ha så mycket åsikter om någon man bara känner genom media? Vi känner henne inte på riktigt liksom. De största kritikerna lär vara kvinnor i typ min ålder. Pinsamt! Är det avundsjuka eller vad är problemet? För här handlar det om mer än så kallad ”konstruktiv kritik”, det är ren och skär mobbing. Alltså på riktigt hat. Hon fick ju lägga ned sin blogg för några år sedan pg allt hat i kommentarerna.

Vad är det för fel på folk?

Men vet ni vad, vi har en del att lära av denna dam. Hon lever sitt liv så som hon vill, hon gör sin grej, hon gnäller inte på hur andra lever och hon har sällan ett ont ord att säga.

Ta en titt på nedan klipp, det handlar inte bara om att försvara just Bianca utan det handlar om hur vi alla borde se på oss själva och våra medmänniskor.