Corona och utmattning

Äntligen ok att inte göra något på helgen

Corona har ställt till så att hela 2020 och troligen en stor del av 2021 suger. Julen blir fucked up. Man har fått lappsjuka pga hemmajobb och att inte träffa folk. Munskydd och glasögon är ingen kul kombination pga imma när man andas så att man inte ser ett skit.

MEN. Nu är det inte längre lika ”skämmigt” på måndagen när kollegor undrar vad man gjort i helgen. För jag gjorde typ inget på helgerna innan corona heller. Jag pallar inte ha min dyrbara lediga tid helt uppbokad, utan måste få tid till att göra ingenting. Hur ska jag annars orka jobba en vecka till? Min återhämtning är superviktig. Jag har denna helg varit galet trött och sovit en massa som vanligt.

Hur orkar folk göra så mycket på fritiden?

I alla fall – på måndagsmötena innan corona så hade ju folk gjort hundra grejer, åkt hit och dit. Det var fester, middagar, weekendresor, fan och hans moster. Man kände sig som en riktigt udda fågel som ofta bara varit hemma och slappat. Samtidigt som man undrar: Hur orkar folk?

Nu är mitt liv åtminstone i närheten av det normala. Även om många fortfarande, trots skenande smitta, verkar köra på. Vi åkte en sväng i lördags, bland annat skulle sambon hämta ut ett paket. Herrejävlar vad folk det var överallt och ingen håller avstånd eller ens låtsas som att de bryr sig. För några veckor sedan åkte vi förbi Asecs (stora populära köpcentret här i Jönköping) och det var precis när nya restriktionerna om bl a köpcentrum gått ut. Parkeringen var typ smockfull.

Jaja, det är en annan historia. Hur som helst, hoppas att ni också haft en skön och avkopplande helg!