Älska dig själv - mer självkämsla

Alla hjärtans dag – glöm inte dig själv

Om du är en av dem som uppmärksammar Alla Hjärtans dag så tycker jag du även ska passa på att skämma bort dig själv lite extra!

!Jag kan inte nog trycka på hur viktigt och avgörande det är att jobba med sin självkänsla på olika sätt för oss som inte alltid haft så lätt med en biten. Att hela tiden bara leva efter att vara till lags för andra och att prestera för att duga. Det tar för mycket energi och är inte hållbart.

Självkänsla – bestäm dig för att du är bra

Du kan helt enkelt göra valet att börja tycka om dig själv. Nu skriker kanske många rätt ut ”men det är väl inte så lätt!!!”. Nej, gade det varit lätt hade världen sett annorlunda ut.

Men ingen annan kan ge sig självkänsla som inte fått med dig från grunden. Inga pengar eller statusprylar eller utseendegrejer heller. Du måste själv ge dig det. Du måste besluta dig för att ingen annan får definiera dig eller bestämma ditt värde.

Du gör så gott du kan

För mig har det hjälpt att vända ledsenhet och offertänkande till ilska istället. Att vara förbannad kan vara produktivt! ”Nu jävlar är det nog” och så vidare. Sedan är det lång tid av övning och tänka utanför boxen, bryta gamla mönster.

Ha medkänsla med dig själv och var stolt över att du klarat livets utmaningar så här långt. Du har alltid gjort så gott du kunnat vid den aktuella tidpunkten och blev det inte så bra så måste du förlåta dig själv. Ta det som en lärdom och gå vidare. Alla gör misstag och det utvecklas man av även om det kan göra ont.