Aldrig mer utmattad

Helgen – släktskap, häxor och Prosecco

I fredags tog jag ledigt och fick en längre helg – välbehövligt! Min syster var i Sverige och vi tillbringade helgen i Örebro för att hänga med vår pappas kusin OCH fostersyster – han växte upp med hennes familj.

Hon är vår ”foster-faster” kanske man kan säga? Konstigt ord…

Släkt med ”den värsta häxan” i historien

Det blev såklart prat om pappa, minnen och att titta på foton. Dessutom en del ny information om vilka vi är släkt med. Tydligen är vi släkt med i stort sett de flesta kända personer från Älvdalen.

Dessutom härstammar vi från den kvinna som ansågs vara den absolut ”värsta trollkonan” under häxprocesserna på 1600-talet med omnejd. De här processerna i Sverige startade i Älvdalen, vilket jag inte heller visste. För många år sedan var jag oerhört fascinerad av häxprocesserna och nu känns det som intresset vaknade till liv igen.

Förutom häxor och ”kändisar” har vi och har haft en hel del väldigt starka kvinnor i släkten. Kul! Vår ”foster-faster” bland annat, som till exempel varit med och tagit initiativ till vinnornas hus i Örebro.

Wadköping, smoothie och bubbel

På lördagen tog vi en promenad till Wadköping, där man samlat gamla byggnader och där det finns konst, mysiga caféer och butiker bland annat. Supermysigt, även om det var svinkallt.

På väg in i Wadköping

Lunchen intogs dock i stan, i form av en laxsallad och en grön smoothie. Vitaminer och grejer gillar vi! Kvällen blev kanske inte fullt så nyttigt, förutom för själen då. Men Prosecco och en god köttbit satt fint.

Att återfå känslan för sina rötter

Förutom ledigheten så kände jag att det gjorde gott att byta miljö och umgås i gott sällskap. Framför allt även läkande att rota lite i mina rötter.

Utmattningen fick mig för många år sedan att tappa bort mig själv totalt och fortfarande kan jag känna mig…tja, rotlös och liksom som ett blankt papper. Jag bytte ju stad och landsände (från Dalarna till Jönköping) mitt under min utmattning dessutom. Senaste månaderna har jag verkligen kört slut på mig själv mentalt och då är det extra lätt att tappa fotfästet. Vet inte om du som läser känner igen dig?

Hur som helst, en mysig och upplyftande helg!

Mat och Prosecco
Hotellfrukost, laxsallad med grön drink och Prosecco!
Kött och potatis på puben
Kött, rostad potatis och lök

Dela gärna!

Dela på facebook
Facebook
Dela på twitter
Twitter
Dela på pinterest
Pinterest
Dela på email
Email
0 0 Röster
Vad tyckte du om detta inlägg?
Prenumerera
Meddela mig om
guest
2 Kommentarer
Äldsta
Nyaste Mest röstade
Feedback
Se alla kommentarer
Annika Andebark

Hittade inlägget när jag sökte efter information om häxanklagade i Örebro. Ser att du är ättling till Gyris-Marit – en av karaktärerna i boken Oväsen i Älvdalen som jag debuterade med den 21 mars. https://www.andebark.se/produkt-kategori/bocker/

Produkter jag gillar

Innehåller annonslänkar

Mot stress

Probioplex

För magen

Super Magnesium

Bättre sömn

Du kanske också vill läsa:

Prenumerera på bloggen:

Blogg - kategorier