Corona COVID-19 sämst och bäst

Coronatider tar fram det sämsta och det bästa i oss

Orkar verkligen inte ha ångest över hela corona-grejen. Jag tar den såklart på allvar och känner att vi alla har ett gemensamt ansvar att inte förvärra smittspridningen, framför allt inte smitta de som kan råka riktigt illa ut. Men jag orkar inte grotta ner mig för mycket i nyhetsrapporteringen, framför allt inte när det blir rena spekulationer eller domedagsrubriker.

Vi har köpt hem ett litet lager av ditt och datt vi med, dock inte för typ ett år framöver som en del verkar göra, men ändå. Den framförhållningen ska man ju ändå ha i vilket fall, enligt de som har kunskap om krisberedskap.

Sämst med corona-situationen

  • Som om folk inte redan var tillräckligt känslostyrda och egoistiska, nu slår det slint för vissa. Som i fredags när sambon var och handlade, folk tömde hyllorna och en främmande kvinna dyker upp och försöker sno ett paket ris direkt ur hans korg. Wtf??
  • Folk som raljerar, exempelvis över de som hamstrar grejer. Särskilt roligt verkar det vara att man hamstrar toapapper. Jag skämtar också om det men samtidigt…vet inte varför just det skulle vara värre än att hamstra mjöl och ris. Det är väl nice att ha hemma det med, om man måste isolera sig?
  • De som tidigare misstrodde alla myndigheter och tror sig veta bäst, är nu i sitt esse. Jag kan också känna (obs, KÄNNA och inte veta) att det görs för lite. Men jag tycker inte att jag är rätt person att avgöra det ifrån mitt perspektiv eller min kompetens. Man måste inte heller ha åsikter om exakt allt hela tiden. Men numera, framför allt via internet, tror sig alla vara experter på allt.
  • Som om det inte redan fanns konspirationsteorier och rasism, denna situation gör det inte bättre

Corona och ljuspunkterna

  • Jag tvättar händerna året runt så fort jag kommer innanför dörren hemma eller i andra stunder när det är nödvändigt. Jag drabbas mycket sällan av något virus. Förut ansågs mitt tvättande ”överdrivet”, men inte nu längre 😉
  • Folks fina sidor kommer fram när man hör talas om frivilliga som hjälper gamla att köpa mat och sådana saker. Alltid härligt med handlingskraft och medkänsla.
  • Vi blir förhoppningsvis mer medvetna om allt vi tar för givet i tillvaron och lär oss uppskatta det enkla. Eller?

Kan inte alla bara hjälpas åt att ta det lilla lugna nu och inte sprida mer oro än nödvändigt? Ta hand om er därute, tvätta händerna och chilla. Det är ett virus som vi ännu inte byggt upp immunitet eller hittat vaccin mot. Så länge vi skyddar riskgrupperna och har lite sunt förnuft, så kommer nog detta också att blåsa över. Undvik kvällstidningarnas sensationsfrosseri och följ…tja, kanske Folkhälsomyndighetens nyhetssajt