Boosta immunförsvaret

Boosta immunförsvaret och överdriv inte ingefäran

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Det känns fortfarande som att huvudet är rätt fullt av slem, men det går framåt i alla fall. Men kylan, det är höst och helt naturligt kallare ute men det är alldeles definitivt kallare inne. Svinkallt! Jag sover alltså fullt påklädd med mysbyxor och huvtröja 🙂

Har ni också varit förkylda? Det känns som om alla är eller nyss har varit det. Överallt hostas och snoras det.

Mina tips för starkare immunförsvar

Nu ser vi framåt, har varken tid eller lust att bli sjuk igen. Jag är i och för sig sällan sjuk. Men nu ska immunförsvaret stärkas! Vad tycker DU funkar? Detta brukar jag köra med:

  • Magen och tarmfloran har en stor roll, eller snarare huvudroll, i immunförsvar och hälsa. Jag äter mjölksyrabakterier eller probiotika för att fylla på i tarmfloran..
  • Ingefära så klart, jag kör torkad ingefära som jag har i gröt eller smoothies/proteindrinkar. Ingefära ska även vara avgiftande och inflammationshämmande.
  • Gurkmeja, antingen i form av shots eller så kör man torkad ekologisk gurkmeja
  • Jag ser till att täcka upp med vitaminer och mineraler. Vissa säger att man inte behöver det med en varierad kost, men det vete fan hur varierad min kost är. Plus att det vi äter inte framställs riktigt på samma sätt som förr, allt ska hetsas fram och vara kostnadseffektivt.
  • Men även bra mat så klart. Inga märkliga dieter utan äta för att orka och må bra. Bra råvaror, grönsaker och frukt. Det behöver inte vara konstigare än så.
  • Sist men absolut inte minst och detta har du nog redan hemma – TVÅL! Virus är kontaktsmitta och det innebär att alla ytor där folk tar med händerna kan innehålla virus. Alltså: Tvätta tassarna! Alldeles särskilt innan du ska ta i mat.

Ett tips är att om du är ovan vid ingefära, överdriv inte mängden. För många år sedan skulle jag testa mot en begynnande förkylning och eftersom jag alltid ska överdriva allt så gjorde jag starkt avkok på färsk ingefära. Som jag sedan bälgade i mig som saft.

Kroppen drog igång något som troligen var avgiftningssymptom och jag trodde jag höll på att få magsjuka också. Fick ringa och sjuka mig så att jag inte skulle riskera att spy på jobbet, eller på vägen till jobbet.
Låg på golvet i badrummet och hade ångest eftersom jag hatar att må illa.

Det släppte dock rätt snabbt OCH, jag blev inte förkyld. Men som sagt, ni behöver ju inte göra som jag…

Sköt om er där ute!