Body Butter Sheasmör

Att släppa skammen över att vara utmattad

Det kanske låter som om jag är helt återhämtad men det är jag verkligen inte. Kanske blir man aldrig det. Men skillnaden nu mot förr är att jag lärt mig vad som funkar och inte funkar. Jag har strategier att ta till när jag får ”återfall”.

Det ständiga informationsflödet

Veckan har varit upp och ner, jag har varit i gasen extra mycket men haft svårt att hålla fokus. Jag mår rätt bra överlag men det blir då som att jag vill ha koll på allt och vara med överallt ungefär. Jag tycker internet och sociala medier är så jävla kul (det är ju till och med mitt jobb) men det har sitt pris. Man blir som en junkie med fem flikar som man växlar mellan i webbläsaren för det finns kanske något nytt och kul som väntar eller som man ”bör” hålla sig uppdaterad om. Eller som man vill dela och få reaktioner på.

För mycket intryck och information. Och så blir jag så där trött mentalt.

Oväntat mycket stöd när man lämnar ut sin utmattning

Jag har ju egna konton för detta tema på Twitter och Google+, men på Facebook är jag bara jag. Med en salig blandning av kontakter. Jag har inte pratat jättemycket om utmattning där.

Igår lade jag ut en länk till mitt förra inlägg och en text som sammanfattade det hela samt att jag vägrar skämmas mer. Tänkte att det kanske blir några likes från ”närmast sörjande” ungefär. Men det var så oväntat många reaktioner, stöttande och igenkännande kommentarer. Jag blev helt rörd. Vet inte vad jag hade trott, att folk inte skulle orka bry sig?

Jag väntade ju så länge med att söka hjälp delvis för att jag skämdes och trodde alla skulle tycka att jag är värdelös. Men så blev det ju inte. Jag har inte råkat på någon som dömt ut mig. Snarare tvärtom.

Och hade någon gjort det – so what?

Alla hjärtans dag-presenter till mig själv

Jag gav även mig mig själv en Alla hjärtans dag-present i veckan i form av Body Butter med Sheasmör från Body Shop, älskar även doften på denna!
Sedan jag fick hjälp  att styra upp återhämtning har jag börjat uppskatta vissa saker mer, som om sinnena väckts till liv igen. Till exempel älskar jag att omges av goda dofter och parfymerar mig i tid och otid. Jag köpte också en parfym från Lancome och man kan säga att det var en present i samma syfte – en klapp på axeln till mig själv. Den är verkligen inte någon budget parfym, men herregud vad god den är!

Vet ni vad, nu stänger jag ner internet för idag. Önskar er alla som orkar vara uppe en stund till en skön lördagkväll 🙂