Förkyld innan jul

Aldrig hållbart att bita ihop och vara duktig

Jag blev ju sjuk i helgen var hemma i början av veckan för att knarka Esberitox och annat mot förkylning. Trodde att jag var på bättringsvägen och hade dessutom en del att göra på jobbet innan julledigheten. Så igår morse åkte jag in till kontoret, även om det kändes…inte klockrent. Avverkade det mest nödvändiga medan jag började frysa och få ont i kroppen. Igen.

Hade dessutom lite julklappskompletteringar kvar, så släpade mig ut på stan och köpte det sista. Vilket jag är väldigt glad för nu.

Efter lunchen orkade jag inte fokusera på något och det var liksom lika bra att kasta in handduken och dra hem. I morse kände jag mig fett dålig!

Kapitulera och låta sjukdom ta sin tid

Vad man än har för sjukdom så slår det tillbaka när man ska vara käck och låtsas ha kontroll på läget. Vare sig man har utmattningssyndrom eller förkylning. Det går inte att styra och försöker man så kommer kroppen att sparka bakut.

Jag har sovit i soffan och mest lullat omkring idag. Just nu fryser jag i alla fall inte men känner mig allmänt bedövad. Efter allt snorande (avverkat nästan 100 näsdukar och 1,5 flaskor nässpray) känns huvudet inbäddat i bomull ungefär.

Slut på att ignorera hälsan alltså. Hela min höst har varit ett bakslag i utmattningen, pga att jag inte tagit hand om mig och ignorerat allt som jag behöver för att vara i balans. På slutet har koncentrationsförmågan varit skit och det har känts som att jag kör på fälgarna. Det är kanske därför denna förkylning tar extra hårt. Dags att bli i hyfsat skick till jul och inleda 2019 lite klokare. (Visst skrev jag så förra året med?)