Semester med utmattningssyndrom

Vaken vila – viktig text om återhämtning

Jag vet inte varför texten i länken här nedan fångade mig, det är ofta ganska svårt att få mig att faktiskt på riktigt inse vikten av pauser, Framför allt pauser då man inte scrollar i mobilen och liknande – jag är ju så rastlös. Men med tanke på hur trött min hjärna varit så har jag blivit lite mer…tja, noga med återhämtning. Texten handlar om stunder av ”vaken vila”, något som en forskare beskriver som ” den fjärde pusselbiten som hör till välbefinnande-trion motion, nutrition och sömn.” Alltså entt väldigt grundläggande behov som många av oss numera ignorerar helt.

För övrigt har jag promenerat varje lunch denna vecka (istället för att som tidigare jobba), så skönt!

Klicka in och läs om vaken vila, få förhoppningsvis några tankeställare!