Stärka sig själv vid utmattning och stress

Hur stärker man sig själv vid stress och utmattning?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bodystore

Detta var tredje helgen i rad som inleddes med spänningshuvudvärk. Det är ingen bra period nu, så kan vi väl säga. Du som kommer till den här sajten och tror att jag har superkoll på min egen stress, får tänka om. Men vi kan väl komma överens om att dela erfarenheter och stötta varandra är mycket värt? 🙂

Fysisk träning som ventil

Denna helg har träningen varit räddningen för mig. På gymmet har jag lyckats koppla bort alla tankar som övrig tid har gått som i en loop i skallen. Dessutom har jag tvingats att djupandas och fått cirkulation i musklerna, samt fått ut lite frustration.

Ibland kan det vara skadligt med träning vid stress och ibland kan det vara lösningen, jag tror att man lär sig känna skillnaden efter ett tag. Det har ju såklart betydelse vad man gör och vilken intensitet man har.

Ashwagandha mot stress och trötthet

I höstas skrev jag ju lite om att jag inte var på topp. Då skulle jag även börja testa ett kosttillskott som heter KSM-66 Ashwagandha och som ska verka stärkande vid stress och trötthet. Nu har jag tagit detta under flera månader och upplever att det haft effekt, placebo eller inte. Senaste veckan har de varit slut så jag beställde fler alldeles nyss.

Är du nyfiken på att testa så finns de här.

Släpp allt och vila

Nåja, nästan allt. Har man barn och annat som pockar på är det inte så enkelt. Men försök att utvärdera vad som verkligen är måsten och vad som kan skalas bort, särskilt nu i juletider. Ta tillvara alla tillfällen att sova och vila. Det hjälper hjärnan att återhämta sig så man kan tänka lite klarare. Skit i om det är helg och man ”borde” göra ditten och datten, behöver man sova så behöver man. Jag känner mig som en ny människa efter all sömn denna helg.

Omtanke om sig själv

Det är bara du själv som vet vad du mår bäst av och behöver. Andra kan ha åsikter och tankar, men då får de ha det. Du kan lyssna på vad de säger, men du är inte skyldig att lyda goda råd för att…tja, vara snäll? Var snäll mot dig själv och tvivla inte på din magkänsla.

Ha en riktigt fin tredje advent nu!