Februari, mental utveckling och bokrea

Det enda kul med februari är bokrea?

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Bookbeat

Februari, Vabruari för många dessutom. Kollegor med barn blir sjukt stressade när de ser att det kommer ett samtal från dagis. Sedan har vi vädret. Ni som snackar om att det varit så tråkigt med regn och mörker, är ni nöjda nu då när det snöat och ska snöa mer? Här kom det som ett kladd som sedan förvandlades till knagglig is under natten. Idag har det dessutom blåst kallare än i en frysbox i helvetet.

Bok om att sluta leva efter vad omgivningen tycker

Man får väl hitta sina ljusglimtar. Det är ju bokrea till exempel! Jag strökollade lite i kategorin hälsa och är ju inte mycket för självhjälpsböcker alls, gäsp liksom. Men nu sprang jag på en intressant en, som ligger lite rätt i tiden för mig 🙂 Den ingår i årets bokrea och har den något udda titeln på svengelska ”Den ädla konsten to not giving a f*ck”. Hör här (läs menar jag):

”Länge har vi fått höra att livet blir bättre om vi bara »tänker positivt«, har större ambitioner och försöker mer. Mark Manson säger, med glimten i ögat, »fuck that!«. Det som i praktiken fungerar är att utgå från verkligheten som den är (inte sällan ologisk, oförutsägbar och fucked up) och från oss själva och vad som är rätt för just oss. Och att sedan fokusera, inte på alla möjliga saker som omgivningen vill få oss att tro är nödvändiga (t.ex. att imponera på andra, att alltid ha rätt, att vara framgångsrika i alla sammanhang) utan på det vi verkligen, innerst inne, bryr oss om. Det är först när vi gör det som vi är på rätt väg i tillvaron.”

Nu blev jag nyfiken, detta verkar vara en kul och väldigt nyttig bok! Helt i linje med hur jag tänker när jag vill fokusera på rätt saker, dessutom tror jag väldigt många skulle må bra av att tänka lite mer så.

Någon som läst? Omdömen?

Kommer ni förresten ihåg att jag skrev om en bok som heter ”Sch, mamma sover!”? Den är ju skriven av Vanja Persson och handlar om en utmattad mamma. Hon har ju skrivit en massa andra böcker också, varav flera var med på rean. Just den boken var inte, men den har bra pris ändå om man köper den som ljudbok eller e-bok.

Brukar ni kolla på bokrean? Hittat något annat kul i år?