Julstressen

Det är mycket nu – när julmyset blir stress

Jag skriver ju inte jättemycket här just nu. Vill bara skriva ett inlägg om det, haha 🙂

Det är så mycket annat på min inre hårddisk nu. Ja, ni andra som är utmattade fattar ju. Det blir snabbt för mycket när man är engagerad i så mycket och så går man i baklås liksom.

Först och främst är det jobbet, bara det är femtioelva lika viktiga områden. På fritiden är det just nu allt som händer kring #metoo och alla modiga kvinnor som kommer fram med sina berättelser. Något som gör mig upprymd men också väldigt förbannad. Därför blir det kanske lite mer skrivet i min andra blogg som fokuserar mycket på sjuka värderingar och ojämställdhet.

Den där stressen kring jul

Och så närmar sig december, advent och julmys med stormsteg. Något som blivit rätt stressfyllt för min del senaste åren. Framför allt julklappsinköp. Jag hade gärna skippat julklappar då vi bara är vuxna i familjen, men misstänker att det inte skulle slå igenom så värst bra. Det tar så mycket energi att tänka ut och styra upp julklappar. Känner ni likadant?

Och så att plocka upp kartonger med julpynt från källaren och styra upp den biten. Det finns med all säkerhet många utmattade där ute som är mycket värre illa däran än jag någonsin varit och som inte pyntar alls (hur skulle man orka när man knappt kan kliva ur sängen liksom). Förstår er totalt och det är lätt att bli ledsen så klart, men hälsan är viktigare. Det blir en sorts jul i vilket fall.

Har man barn är det extra tufft så klart, hoppas ni med barn kan ta hjälp av någon i omgivningen.

Sköt om er och så ser vi när jag orkar och hinner skriva nästa gång!