Efter depressionen gjorde Jacob musik om psykisk ohälsa

Idag kommer det en spontan och ”extrainsatt” läsarintervju, som är lite annorlunda mot de andra ni brukar hitta här. Jag blev nämligen kontaktad av Jacob Gennerud, som gått igenom en depression och som efteråt har skrivit låtar på temat psykisk ohälsa.

Jacob är 24 år och har nyligen släppt sin solodebut, en grymt bra sådan. Förutom att det är skön, cool musik så är syftet med just dessa texter att andra människor ska känna sig stärkta när de lyssnar.

Hur och när började du må dåligt? 

– Jag levde väldigt hårt och ohälsosamt och det sista jag gjorde var att ta hand om mig. I september 2017 började jag att må riktigt dåligt.

Hur lång tid tog det innan du sökte hjälp? 

 – Jag sökte hjälp efter någon månad. Och nu i efterhand så kan jag tänka att jag borde gjort det mycket tidigare, just för att psykisk ohälsa verkligen inte är något att leka med.

Vilken hjälp har du fått?

– Jag har fått ett otroligt stöd från familj och vänner. Det vill jag säga till att börja med. Sedan till slut efter många besök på vårdcentraler och så vidare, så kom jag till en privatklinik. Det var först där de kunde konstatera att jag var deprimerad och hade drabbats av något som heter ”fobisk yrsel”.

Hur har du blivit bemött av omgivningen?  

– Omgivningen har verkligen bemött mig på ett väldigt varmt sätt och det är jag så tacksam över.

Hur ser ditt liv ut idag och hur ser du på framtiden?  

– Idag mår jag bra, jag äter antidepressiva och medicinen lyfte mig verkligen. Plus det stöd jag fick från vänner och familj – det hjälpte mig att komma på fötterna igen.

Vill du säga något till andra i liknande situation?  

– Absolut vill jag det! Då skulle jag vilja säga så här till er som läser detta: GE INTE UPP. Det är och kommer aldrig vara värt det.  Livet har alldeles för mycket vackert att erbjuda.

 Nedan hittar du Jacobs solodebut – klicka och lyssna:

Jacob är även en del av en grupp rappare, vilket man kan läsa om här.

Ge inte upp – livet har alldeles för mycket vackert att erbjuda.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *